joi, 2 iunie 2011

Cuvântul „holocaust” era folosit din secolul al XVII-lea pentru a denumi moartea violentă a unui număr mare de oameni. Spre deosebire de cuvântul masacru, de origine latină („ucidere în masă de oameni de către alți oameni”), cuvântul holocaust se putea referi și la dezastre sau catastrofe.
“Nimeni nu e mai presus de lege... iar legea sunt eu”.Adolf Hitler a ramas in istoria intregii natiuni fiind un mare dictator al nazistilor, nestiindu-se niciodata cum era el de fapt,sau ce suflet avea,deoarece tot ce se vedea pe fata lui era o masca pictata-n ura.” Iertarea este slăbiciune iar eu n-o pot ingadui” Holocaustul in Romania .
Politica regimului antonescian fata de evreii din Romania si din teritoriul ocupat in Ucraina - Transnistria, n-a constituit niciodata subiect de studiu in perioada regimului comunist. Mai mult decat atat, regimul n-a permis nici o investigare a subiectului, fixand linia care trebuia adoptata de istorici, de presa, de catre propaganda, ca si in alte subiecte care privesc istoria Romaniei
„Mii de evrei au fost ucisi pe teritoriul Romaniei si zeci de mii in teritoriile ocupate de armata romana,, indeosebi in zona Odessa. Iar masacrele nu au fost incidente izolate, ci politia de stat sanctionata de Antonescu.”
Cu cat constientizam mai bine drama acelor oameni ,cu cat ne gandim la ei ca la fiinte care nu au apucat sa-si traiasca intreaga viata cum ar fi fost normal, care au trait si murit in chinuri, cu atat e mai putin probabil sa se intample in viitor si cu atat suntem mai atenti la nevoile celor din jurul nostru.

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comunismul a fost o maşinărie diabolică care a depersonalizat oamenii, iar unul din efectele de care eu zic că nu vom scăpa mult timp, pentru că e adânc înrădăcinat, este că oamenii nu se mai simt responsabili

    RăspundețiȘtergere