luni, 30 mai 2011

Cum a inceput Holocaustul?

Dupa cum bine stie toata lumea uciderea evreilor a inceput in cel de al doilea Razboi Mondial. Defapt evreii au fost persecutati inca de cand regimul nazist a ajuns la putere in anul 1933. Odata ajuns la putere regimul nazist a adoptat imediat masuri antisemiste sistematice. Un prim decret a fost insasi definitia termenului "evreu". Totul depindea de religia bunicilor unei persoane. Daca o persoana avea trei sau patru bunici evrei automat acea persoana era considerata de aceeasi confesiune. Cei pe jumatate evrei erau considerati evrei doar daca aveau aceasta religie sau se casatoreau cu o persoana de aceasta religie. Toti ceilalti jumatate evrei si cei cu un singur bunic evreu erau numiti Mischlinge(corcituri, hibrizi). Evreii si Mischlinge erau"non-arieni". In doctrina nazista o astfel de subliniere a descendentei era privita ca o confirmare a "rasei" dar scopul principal al acestor categorisiri era defapt delimitarea ueni tinte a legilor si directivelor discriminatorii.
Intre 1933 si 1939 Partidul Nazist, agentiile guvernamentale, bancile si lumea afacerilor au facut eforturi deosebite pentru a exclude evreii din viata economica. Non-arienii erau eliberati din posturile publice iar avocatii si medicii evrei isi pierdeau aproape toti clientii. Firmele evreiesti erau fie lichidate si patrimoniul lor era confiscat fie erau cumparate la preturi mult mai mici decat adevarata lor valoare de catre companii dare nu apartineau sau nu erau conduse de evrei.
Catigurile oricaror vanzar precum si economiile tuturor evreilor erau supuse unor taxe de propriate speciale. Angajatii evrei ai firmelor lichidate isi pierdeau locurile de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu